Wijndomein De Koen | Bezoek de Koen
Een rondleiding of een high wine boeken? Neem contact op met de Koen.
655
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-655,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Langedijker Streekmarkt

Langedijker Streekmarkt

Op zaterdag 9 en zondag 10 september wordt bij de Koen de vierde Langedijker Streekmarkt georganiseerd. In samenwerking met de STPL is er van 11.00 tot 17.00 uur weer van alles te beleven in de wijngaard.

Met de herfst vallen de bladeren, dauw in de morgen en een frisse wind, maar ook de oogst is in deze tijd in volle gang. Allerlei koolsoorten, peen en bieten, maar ook fruit, druiven, bessen en aardappels zijn de ingrediënten voor een stevige maaltijd… En die laten zich graag proeven op de Langedijker Streekmarkt.

 

De vierde Langedijker Streekmarkt vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september in de wijngaard van Wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude. De producenten van al dit lekkers staan zelf op de streekmarkt en vertellen het verhaal achter hun producten. Vanaf 11 uur ben je welkom en kan je niet alleen de markt bezoeken, maar ook regionale kennis opsnuiven bij ruim 20 stalletjes.

 

Kom proeven en ontdekken
Kaas en ijs van Schapenstreek, vergeten groenten van DenJ’s, heerlijk Piemonte vlees van Hoeve Adam Engelbrecht, garnalen van Vers uit Zee, en nog veel meer. Allemaal ingrediënten voor een geweldige maaltijd. Natuurlijk kan er ook wijn geproefd worden en een flesje worden gekocht voor thuis. Op het gezellige wijnplein is het prima toeven. Met live muziek, een glaasje wijn en bijpassende hapjes vier je het begin van de herfst. Terwijl de visroker zijn werk doet en de bakker uitleg geeft over desembrood koop je nog snel wat biologische groente en echte honing.

 

Er is nog meer te doen. Je kunt bijvoorbeeld varen naar het Oosterdel, eens proeven aan oude sporten zoals kolven en jeu de boules of gewoon luisteren naar de live muziek onder het genot van een glaasje wijn.

Bekijk de foto’s van de Langedijker Streekmarkt 2016!

Op zaterdag 9 september verzorgd Restaurant de Burg een heerlijk streekdiner op de Koen. Samengesteld uit ingredienten van de markt zal er een verrassend drie gangen menu worden geserveerd. Reserveren kan nu al bij de Burg.

0226 – 321 321 – info@deburg.nl – www.deburg.nl

Nieuwsgierig naar onze wijnen?

Boek een rondleiding en een proeverij!