Langedijker Rode wint gouden medaille - Wijndomein De Koen
548
post-template-default,single,single-post,postid-548,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.7,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Langedijker Rode wint gouden medaille

Voor de eerste maal in haar bestaan heeft Langedijker Wijndomein de Koen een gouden medaille ontvangen op een internationale wijnkeuring. In het Duitse Bad Dürkheim behaalden de wijnen van de Koen maar liefst twee zilveren en een gouden medaille. De wijnkeuring was specifiek voor wijnen, die gemaakt zijn van druiven van moderne schimmelresistente rassen, waardoor er minder hoeft te worden gespoten.. Er waren inzendingen uit 11 landen in totaal ruim 300 wijnen. De keurmeester uit diverse landen beoordelen de wijnen op een serie punten zoals,geur, kleur, smaak en afdronk. Het maximaal te halen aantal punten is 100, maar een punten aantal boven de 80 geeft al aan dat het een prima wijn is. Zo kregen de langedijker Bubbels van de Koen een aanbeveling van de jury, wat wil zeggen, dat dit een prima aankoop is voor de feestdagen.

De wijn en van de Koen scoren de laatste jaren steeds betere resultaten op keuringen, waaruit blijkt dat de wijnmakers van de Koen met behulp van oenoloog Stan Beurskens het wijnmaken steeds beter in de vingers krijgen. Bij de Koen gaat het al jaren om de kwaliteit en ook nu is weer bewezen, dat je in onze regio prima wijn kan maken.

Bekijk hier de video!