2016 een goed wijnjaar - Wijndomein De Koen
645
post-template-default,single,single-post,postid-645,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.7,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

2016 een goed wijnjaar

Door de mooie zomer en het unieke najaar konden de druiven in 2016 extra lang blijven hangen en daardoor werd er prachtig fruit geoogst met hoge suikergehaltes en veel smaak.

Het was de beste oogst die de Koen ooit heeft gehad. Zelfs goed genoeg om een heuse dessertwijn te maken. De Muscaris druif met veel geur en smaak is geoogst met veel suiker en daarna nog verder gedroogd. Op deze wijze werd water verdampt en bleef in het overgebleven sap nog meer suiker achter. Door de vergisting af te breken, kregen we een heerlijk fruitige wijn met veel zoet en een laag alcohol percentage. Nog nooit eerder maakten ze op de Koen zoiets heerlijks.