De oogst 2017 is binnen.!! - Wijndomein De Koen
675
post-template-default,single,single-post,postid-675,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.2.0,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
 

De oogst 2017 is binnen.!!

Best een lastig jaar, met in april zware nachtvorst, die door de gelpotten redelijk is door gekomen, maar waarvan het hele jaar toch wel wat gevolgen waren te zien. Daarna een mooi voorjaar met vroege bloei en een goede groei. De zomer viel tegen, maar de druiven waren toch een dag of tien vroeger dan normaal. Aan de vreugde kwam een abrupt einde in september. In twee weken viel 230 mm regen en daarna was het nog niet gedaan met de nattigheid. De wijngaard stond helemaal blank en sommige druiven zoals de Phoenix barstten. De oogst begon dan ook sneller dan gedacht op 16 september met het doorplukken van de Rondo en Solaris. Dat hebben we de gehele oogst moeten doen. Steeds opschonen, doorplukken en tussen de buien door de oogst binnen halen. Het plukkerskorps heeft goed werk gedaan en uiteindelijk is de opbrengst wel veel lager, dan in het topjaar 2016, maar de kwaliteit is toch vrij goed. Nu komt de volgende uitdaging, hier een mooie wijn van maken.