Nieuwe wijnen proeven bij de Koen - Wijndomein De Koen
Na een jaar zonder bezoekers en een heel koud voorjaar is het nu feest bij wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude. Alle wijnen van de oogst 2020 zijn inmiddels gebotteld en weer op voorraad. Ook de rode wijnen, die voor een deel zijn gerijpt op eikenhout zijn nu beschikbaar.
814
post-template-default,single,single-post,postid-814,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Nieuwe wijnen proeven bij de Koen

Na een jaar zonder bezoekers en een heel koud voorjaar is het nu feest bij wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude.

Alle wijnen van de oogst 2020 zijn inmiddels gebotteld en weer op voorraad. Ook de rode wijnen, die voor een deel zijn gerijpt op eikenhout zijn nu beschikbaar.

Deze rode wijnen moeten na het bottelen eerst nog een jaartje op de fles rijpen voordat ze op dronk zijn, maar dat is nu het geval.

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni kan men bij de Koen van 13.00 uur tot 17.00 uur deze nieuwe wijnen komen proeven. De bezoekers worden ontvangen met een glaasje langedijker Bubbels of Westfriese parel, waarna men de route volgt in de wijngaard.

De eerste stop is bij het druivensoort Souvigner Gris. Hier proeft men van de langedijker Pracht.  Een volle droge wijn, die gemaakt is van deze druif.

Honderd meter verder is de eerste rode wijn aan bod. Gemaakt van de Marechal Foch en Rondo druif een fruitige rode wijn met een vleugje hout.

De laatste stop is bij de Cabernet Cortis. De druif, die wijn geeft met veel tannine en die altijd minimaal een jaar op het vat gaat voordat er de “Samen” wijn van kan worden gemaakt. Stevig en vol met een prachtige lange afdronk.

Dan loop je door de wijngaard terug naar de wijnmakerij, waar ook de wijnwinkel is gevestigd. Koop je een paar flessen wijn, dan krijg je de entreeprijs van € 7,50 als korting terug.