Goud en ereprijzen voor de Koen - Wijndomein De Koen
Na een jaar zonder bezoekers en een heel koud voorjaar is het nu feest bij wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude. Alle wijnen van de oogst 2020 zijn inmiddels gebotteld en weer op voorraad. Ook de rode wijnen, die voor een deel zijn gerijpt op eikenhout zijn nu beschikbaar.
1047
post-template-default,single,single-post,postid-1047,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.7,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Goud en ereprijzen voor de Koen

Langedijker Wijndomein de Koen heeft bij de Wijnkeuring der Lage landen voortreffelijke resultaten behaald. Bij de medaille uitreiking afgelopen zondag in kasteel Amerongen werd wijnmaker Pieter de Boer maar liefst drie keer op het podium geroepen om prijzen in ontvangst te nemen. Pieter vertelde daar, dat hij dit resultaat niet alleen heeft behaald, maar met behulp van oenoloog Stan Beurskens en een enthousiaste groep vrijwilligers.

Alle zeven ingezonden wijnen vielen in de prijzen, waarbij twee wijnen zelfs een gouden medaille ontvingen een resultaat wat de Koen nog nooit eerder behaalde.

Door deze hoge scores kreeg de Koen ook maar liefst drie ereprijzen; Bij de zoete wijnen was Nagenieten de beste van Nederland en bij de Parel wijnen gold dat ook voor de Westfriese Parel.

Door deze resultaten mag Wijndomein de Koen zich ook “Beste wijngaard van Nederland” noemen.

Zaterdag en zondag is er bij de Koen in Zuid-Scharwoude open dag en kan je zien wat ze allemaal doen bij de Koen.